Det skete i maj!

Maj måned er gået på hæld og vi ser tilbage på en god og spændende måned for vores vedkommende.

Midtfyns Festival og Havnekulturfestival

Den nyligt genopstået Midtfyns Festival har vi længe set frem til. Vi har fulgt interesseret med undervejs i processen for at skabe den “nye” Midtfyns Festival og har løbende hjulpet med stort og småt. Vi har lidt festivalerfaring og har også udstyr, der kan bruges på en festival af mindre størrelse.

Vi ville rigtig gerne hjælpe Midtfyns Festival, så vi stillede vores lydanlæg til rådighed gratis og sendte de fleste af vores lydmænd og lysmænd til Ringe, for at være med til at afvikle to musikscener.

Ugen op til festivalen begyndte vi at pakke alt vores udstyr ned og fik det sidste på plads torsdag, hvor det hele blev hentet og bragt til Ringe.

Her blev anlæg og diverse sat på plads og vores teknikere fik styr på det sidste, inden det gik løs fredag 24. maj og lørdag 25. maj.

Lørdag blev alt udstyret pakket ned og søndag blev det kørt tilbage hos os, hvor det blev læsset af. Mandag begyndte arbejdet med at sætte alt på plads og lige rydde op i vores udstyr. Efter sådan et arrangement skal alt udstyret lige tjekkes igennem. Virker alt som det skal, har det fået sin rette plads efter turen og er der nogen, der skal skiftes ud.

Det går der altid lige et par dage med efter sådan en tur ud af huset.

Samtidig havde vi vores store, udendørsscene nede til Odense Havnekulturfestival. Den fungerede som “Kranscene”, hvor bl.a. punkbandet [PSD] optrådte. Bandet har til huse i Odense Øvelokaleforening ude hos os, og vi har haft fornøjelsen af at opleve dem live. Det skal du opleve mindst én gang i dit fornøjelige liv!

MudCrew, SPOT Festival og pakkede sale

Maj startede også med en tur ud af huset. Vores Mudcrew skulle nemlig spille til dette års SPOT Festival lørdag 4. maj. Her havde vores projektleder Anine, sørget for en gennemført tur, hvor alle seks bands blev samlet i én bus og kørte til Smilets By.

Vi havde også nogle af vores skønne frivillige med på turen, der både hjalp med at dele flyers ud omkring vores deltagelse på SPOT, men også var med inde i den fuldt pakkede sal, som vores Mudcrew optrådte i.

Der var virkelig gang i den og alle seks bands gav den gas! Hvis du ikke ved, hvad MudMusic er, så er det kort fortalt et talentudviklingsprogram, der skal højne kvaliteten af lokal musik på Fyn, så både musikere og publikummer i sidste ende får en bedre koncertoplevelse. Du kan læse meget mere lige her. Vi har en projektleder, Anine, ansat, der håndterer hele projektet. Det varer ikke lang tid, før ansøgningsrunden til andet forløb åbner op. Hold øje med både Facebook og hjemmeside.

Efter de seks koncerter fik de pakket hele bussen ned igen og var hjemme sent, hvor de fik pakket alt ud og på plads.

Kansas City X Tinderbox

I år er vi også med på Tinderbox Festival! Vi har en bar som vi bemander, med næsten kun frivillige fra Kansas City. Men hvis du gerne vil med, så skriv en e-mail til frivillig@kansascity.dk. Der er plads til alle i vores bar og måske du også kan lokkes til at besøge os og blive fast frivillig bagefter.

Vi har i hvert fald et stærkt sammenhold blandt de frivillige, vi er rummelige og vi elsker at smile!

Highway to Hell, smadder og dansk elektronisk noise pop

I maj måned har vi selvfølgelig også haft nogle koncerter i vores spillested. Her lagde vi hårdt ud med et par rock’n’roll mestrer, da AC/DC UK bandet lagde vejen forbi. Tributebandet er blevet kåret som et af de bedste mange gange, og deres koncert i spillestedet efterlod da heller ingen tørre øjne. Spillestedet var pakket af mennesker, og vores frivillige i baren hældte fadøl op som var der ingen morgendag!

På et tidspunkt undervejs i koncerten oplevede vi, at forsangeren stak af fra scenen. Det var heldigvis en aftale, så vores lyd- og lysmand ikke blev helt forskrækket! Den kære forsanger nåede således på tre minutter både at forrette sin nødtørft OG inhalere en smøg med nogle af gæsterne ude foran entréen! Det var altså et show uden lige!

Senere på måneden præsenterede vi de to danske bands Pectora og Meridian. Her er vi i den noget tungere ende af skalaen og de to metalbands viste, hvad der rør på sig i den danske metalscene. Spillestedet var velbesøgt af odenseanske metalhoveder, der som altid er dejlige publikummer. Trods metallens hårde tone og fremtoning, så har vi altid gode oplevelser med metalmusikere.

Meridian – Foto: Emil Andresen
Pectora – Foto: Emil Andresen

Samme weekend havde vi også dansk elektronisk musik, da AyOwA blev præsenteret i spillestedet. Som support havde de ALEA. AyOwA er en dansk duo, bestående af Nicolai Kornerup og Hannah Schneider. De arbejder meget med synthesizer og har en nordisk, mørk, melankolsk klang over dem.

AyOwA – Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Genren kan beskrives som noise pop – på den meget dragende og lidt mystiske måde! Deres tekster er på dansk, og giver et virkelig fint jordnært element til musikken. Samtidig bliver det danske sprog løftet op af den nærmest overjordiske stemning i tonerne. De er værd at lytte til selv nu efter koncerten.

Sommerlukket

Maj måned forløb hurtigt for vores vedkommende. Snart nærmer sommerferien sig, hvor kontoret altid har lukket hele juli. Her holder vi også pauser fra arrangementer og lader op til endnu en sæson fyldt med spændende og ny musik!

På koncertfronten er juni ligeledes en stille måned. I juni evaluerer vi forårets koncertsæson og ser frem til efterårets sæson. Allerede nu har vi offentliggjort nogle spændende navne – du kan se dem lige her.