Alcabean

2019/04/06 kl. 21:00
Forsalg: 60 kr. (inkl. alt) Dør: 80 kr.
Dørene Åbner: 20:00

ALCABEAN

Hårdtslående ’David-Fricke-yndlinge’ er klar med EP´en Head Down.
De er unge, de spiller kompromisløs støjrock og den internationale presse er allerede smaskforelsket i dem.

“A taut, energised piece of noise rock bluster, on a par with Royal Blood, say, or Drenge.“ (Clash Magazine, 2016)

 

Der gik kun ganske få dage fra, at de to brødre Victor og Julius Ryle Schack havde smidt deres første sang på Soundcloud under navnet Alcabean, til det engelske Clash Magazine fik øjnene op for de unge drenges talent.

Opmærksomheden fra de britiske øer kom som en overraskelse for de to brødre på henholdsvis 18 og 21 år. De støjende, melodiske rocksange, der var opstået på drengenes fællesværelse i Espergærde, var pludselig efterspurgt. Tingene tog hurtigt fart; En EP skulle færdiggøres, der skulle stables et live-band på benene og gives interviews til engelske musikmedier som Gigslutz, 50thirdand3rd og The Circuit Sweet.

 

Resultatet blev EP’en Real Life Fiction, der i bedste DIY-stil udkom på eget selskab i efteråret 2016. Grundet den tiltagende engelske opmærksomhed blev drengene booket På Spot Festival 2017, som for første gang præsenteredestod bandet for første gang frem som en kvartet. Alcabean som en kvartet. I en fyldt sal stod blandt andet den legendariske musikjournalist David Fricke (Rolling Stone Magazine), som straks forelskede sig i drengenes rå og upolerede lyd. Da Fricke satte kursen hjem mod USA, var det med Alcabeans EP i hånden – en EP han efterfølgende valgte at spille flittigt i sit eget radioprogram på Sirius XM.

 

Nu er Alcabean snart klar med nyt materiale i form af EP’ en ”Head Down”. Med hårdtslående trommer, fræsende støjguitarer og forsanger Victor Schacks drengede vokal i front er Head Down et ærligt teenageportræt, der understreger, at rockmusikken stadig fænger og er relevant i 2017. Lyrisk tager forsanger Victor Ryle Schack fat om de sene teenageår, hvor man som ungt menneske kæmper med et stigende forventningspres, identitetsforvirring og hvordan den konstante søgen efter anderkendelse engang imellem giver dig lyst til at give op.

 

Bloody Pose er den første singleforløber for bandets kommende EP. En single der allerede har høstet store roser fra bl.a. Gaffa, Classic Rock Magazine m. flere.

 

 
Arrangementet og Kansas City er støttet af:
By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune