The Blue Van

Support: + Ring Them Bells
2020/02/22 kl. 21:00
Forsalg: 130 kr. (inkl. alt) Dør: 150 kr.
Dørene Åbner: 20:00

De gik i børnehave sammen i nordjyske Brønderslev, begyndte at spille sammen som 12-årige, fik amerikansk pladekontrakt i 2003, udgav album i hele verden, spillede store koncerter i USA. Men tre år senere krakkede pladeselskabet og rockdrømmen. De fire medlemmer af The Blue Van måtte flytte hjem på børneværelserne igen. Mandede sig op til et nyt album, fik hits og hul igennem til reklamer, film og tv-serie. Historien om The Blue Van er en hæsblæsende sag og The Blue Van været igennem mere, end langt de fleste danske bands når på en hel karriere.

The Blue Van, som består af Steffen Westmark, Søren V. Christensen, Allan Villadsen og Per Jørgensen, har med de to forrige albums ”Man Up” fra (2008) og ”Love Shot” (2010) for alvor sat deres aftryk i den danske muldjord. Albummet ”Man Up” bød på bl.a. hitsinglerne ”Silly Boy” (P3’s Uundgåelige) og ”Man Up” efterfulgt af nummeret ”There Goes My Love”, som blev verdenskendt i den første ”iPad”- reklame i 2010. Derefter fulgte albummet ”Love Shot” som også affødte flere single hits, så som ”Love Shot”, ”Fame And Glory”, og ”Run To The Sun” såvel som duetten ”Love Radar” med danske Nabiha. I kølvandet på dette er bandet også blevet honoreret med en BMI Award, nomineret til P3 Guld Pris i kategorien ”Årets Gennembrud”, Gaffa Prisen 2010 I kategorien ”Årets Danske Rock Udgivelse” mv. og har i dag mere end 30 synkroniserings-placeringer i bagagen. I 2012 udsendte bandet ”Would You Change Your Life?” og seneste udgivelse ”Letters” er fra 2015.

Nu er bandet igen gået sammen om at spille koncerter og indspille ny musik, og der forventes nyt ude i 2020.

The Blue Van har uden tvivl, langsomt men sikkert, arbejdet sig til stor succes og anerkendelse. Dette skyldes også at bandet er et af Danmarks allerbedste live bands!

Bandet har sagt ”Vi vil være hvor vores fans er og give dem hvad de bedst kan lide, og hvad de har brug for. Vi vil inspirere dem, ligesom de inspirerer os”.

I bund og grund sætter The Blue Van deres fans først. De er grunden til, at bandet overhovedet er nået hertil.

Ring Them Bells

De københavnske støjrockere Ring Them Bells er tilbage med ny single og ny video – og nu med et mere groovy, flabet og fængende udtryk end før. Det er start-90’ernes britiske rockscene dyppet i et skud 60’er psychedelica. Det er Primal Scream, Ride og My Bloody Valentine, der møder Rolling Stones, The Stooges og The Byrds. Bandets sprængfarlige rock n roll energi er intakt, men de fire bandmedlemmer lader nu stærke omkvæd og hooks trænge tydeligere igennem den massive lydmur.


Den 29. november 2019 udkom Ring Them Bells’ nye single og musikvideo, ‘Ringo’, som en forsmag på det kommende album i 2020. Singlen er i rotation på P6 Beat og anbefalet af Bands of Toorrow og GFR. Tracket og albummet er produceret af norske Marcus Bror Forsgren (Jaga Jazzist, Serena Meneesh m.fl.), indspillet i Sort Sol / Lars Top Galias studie og mixet af Nikolaj Nielsen (Mew, Gents m.fl.).

Både på plade og live er Ring Them Bells’ energi direkte eksplosiv. En stor del af fascinationskraften ved at være til bandets koncerter er, at noget magisk og farligt opstår, når det hele virker til at være lige ved at falde fra hinanden på scenen. På den nye single er energien fokuseret i et kort, stramt komponeret nummer, hvor vokalharmonier væver sig ind over hinanden hen over et gyngende beat – med indisk percussion, psykedelisk 60’er pop-lyd og eksplosive omkvæd med guitarstøj.


“Støjen er ikke blevet tæmmet, men den er blevet mere stram og fokuseret, så sangene træder tydeligere frem”, fortæller forsanger Johannes Nidam om det nye materiale. “Der har altid været en del kaos i vores lyd, men jeg tror, at vi udnytter den der kaotiske energi mere effektivt med vores nye sange, som – til vores egen store overraskelse – rent faktisk er spækket med hooks. Det er pludselig støjrock, du på en eller anden underlig måde kan danse til.”


Ring Them Bells har tidligere turneret Danmark og Skandinavien rundt med et væld af koncerter, lige fra support shows for navne som Woven Hand, The Damned, Danielson til festivaler som Øya Festival (Oslo), SPOT Festival, Musik i Lejet og Smukfest.


Bandet har udgivet to plader, hvoraf debuten blev til i samarbejde med det globalt anerkendte bryggeri Mikkeller, der bryggede en specialøl, der udkom sammen med vinylen indeholdende gruppens støjende sange og en indgraveret opskrift. Begge plader er udgivet både i Skandinavien og i USA, og Ring Them Bells kommende plade udkommer på danske Iceberg Records.

Arrangementet og Kansas City er støttet af:
By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune