Deerborn & Kúlu

Support: Dobbeltkoncert
2020/11/14 kl. 20:00
Forsalg: 70 kr. (inkl. alt) Dør: 80 kr.
Dørene Åbner: 19:30

Corona trygge koncerttiltag
Kun siddepladser. (Unummererede pladser)
Bordservering
Tidlig start (kl. 20.00)
Ved dørsalg har vi skema til kontaktoplysninger liggende klar til frivillig udfyldelse, for brug ved smitteopsporing.
Store mængde håndsprit og god afstand.
Ingen garderobe, tag din jakke med op i salen og hæng den på din stol.
Alle medarbejdere bliver sprittet af og proppet i mundbind.

Dørene åbner kl. 19.30

Deerborn

Det er fire år siden, Deerborn sendte debutalbummet ‘Crash and Burn’ på gaden og nu er de endelig klar med nye toner i form af deres andet album ‘Where Demons Hide’, som udkom på Celebration Records fredag 28. august 2020!

Gruppens selvproklamerede genrebetegnelse ‘dark americana’ har fået flere teksturer, en dybere slugt og dragende dunkelhed, og det er på mange måder et nyt Deerborn, vi møder anno 2020.

De fem medlemmer er i mellemtiden alle blevet fædre og har fordelt sig en bred geografisk radius i Kokkedal, Nyborg, København, Odense og Svendborg. Forsanger Lasse Nørby har desuden købt en 200-år gammel gård og der går jo også tid med at restaurere sådant et projekt.

Tiden er dog også brugt på at udvikle det fælles musikalske udtryk og Deerborn får det absolut optimale ud af deres særlige take på den klassiske quiet-loud rockformel.

Bandet har begået et alsidigt værk, som veksler mellem det eksplosivt ekspressive og den ulmende indestængthed, og hvor både Neil Young, Pearl Jam, Rage Against the Machine og Grinderman dukker frem på nethinden.

Albummet stævner ud med ‘Figured Out’, som på glimrende facon viser Deerborns sikre greb om den klassiske tidløse rocksang. ‘You Better’ slæber sig afsted med en fuzzet ball & chain gang-vibe og leder naturligt over i den hammond-snurrige energibasker ‘Dance In Silence’. Herefter kommer albummets første afdæmpede moment med den eftertænksomme ballade ‘Can’t Find My Way’, som efterfølges af ‘Where Demons Hide’s dragende dunkelhed og desperate eksplosion. Den ligeledes dynamiske og ekspressive ‘Paperkite’ bygger bro til de sfæriske og introspektive ‘Call Out My Name’ og ‘You’ve Been Bent’, hvor man får lov til at at puste ud inden albummet med ‘Remember’ ringer ud med på en klanbund af karthasis og hårdtslående energi.

Deerborn har et fuldkomment sikkert greb om virkemidlerne og ‘Where Demons Hide’ er en rejse ind i mørket, men samtidig med en moden erkendelse og selvrefleksion, som gør én klogere på sig selv, frem for at fortabe sig i fortvivlelse.

Kúlu

Med udgangspunkt i postrock og støjrock folder det nye danske band Kúlu et berusende og indtagende drama ud i fuldt flor.

Et skarpt lydbillede, der oser af autoritet og overbevisning, idet vi har at gøre med fem erfarne herrer på den danske musikscene, der ved nøjagtigt hvad de vil, når de tilsammen skaber et dragende, dramatisk og smittende teksturer og nuancer, man som lytter vender tilbage til for at gå på opdagelse og finde ny betydning i.

Daniel Buchwalds og Søren Sundings meditative, ambiente guitardroner og støjflader kolliderer med Asger Techaus dynamiske, eksplosive trommerytmer og Torben Guldagers dronende basfigurer, hvorover Dennis Winterskovs ekspressive vokal folder sangenes lyriske drama formfuldendt ud.

Bandet har foreløbigt EP’en ’Quiescence’ på samvittigheden og har desuden i løbet af 2019 følt sig an på livescenen, bl.a. med koncerter på Huset-KBH og Loppen.

I 2020 er der foreløbigt udgivet ”I’m Right Here”, ”Seeking” og senest ”Biggest Tone”, en livesession og en musikvideo.

Arrangementet og Kansas City er støttet af:
By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune