Ghost Iris på Kansas City

GHOST IRIS

Support: VAAGENAT
2023/09/02 kl. 20:00
Forsalg: 90 kr. (inkl. alt) Dør: 110 kr.
Dørene Åbner: 19:30

Ghost Iris er et af de mest lovende og kompromisløse bands indenfor metalcore. Bandets lyd blander et væld af forskellige genrer, som et foranderligt og dynamisk bæst, der angriber fra alle vinkler. Siden det anmelderroste album ’Apple of Discord’ fra 2019 har bandet skabt et navn for sig selv gennem supportturnéer for blandt andet Dream Theater, Jinjer, After The Burial og Soen, samt festivaller som Copenhell, Rockstadt Extreme Fest og Euroblast. Med deres energifyldte og sprængfarlige live-performance venter fans verden over konstant på bandets tilbagevenden. Ghost Iris’ seneste album, ‘Comatose’ fra 2021 bygger videre på grundsten fra forrige album: pulveriserende, dyster, samt både catchy og hårdtslående på én og samme tid. Siden udgivelsen af ‘Comatose’ har bandet arbejdet hårdt på nyt materiale.

 

VAAGENAT

“Vaage-nat, en. (ænyd. waage-, vogenat, oldn. vǫkunótt) nat, i hvilken man ikke kan sove, eller (især) i hvilken der vaages med et bestemt formaal, fx for at arbejde, passe paa en syg, holde vagt.”

Vaagenat, etableret i 2021, er lyden af det brutale og det melodiske smeltet sammen til et mørkt og overvejende aggressivt lydbillede. Vaagenats lyd kan bedst betegnes som post-metal, men bandet indblander elementer fra genrer som bl.a. doom, sludge, progressiv metal og hardcore.

Forsanger Kristoffer Damgaard Rasmussen leverer med sin rå vokal et tekstunivers, der handler om at omfavne den smerte livet byder os, og at bruge smerten som drivkraft for at komme stærkere ud på den anden side.

Medlemmerne i Vaagenat har mange timers sceneerfaring hver for sig fra tidligere bands, og har knoklet i øvelokalet. Det har resulteret i indtil videre ca. 40 minutters hårdtslående post-metal, og bandet er derfor et oplagt valg som supportnavn på landets spillesteder.

Medlemmer:
Kristoffer Damgaard Rasmussen (tidl. Danger of Men, Led to Neglect, Svigter) – Vokal
Jesper Bøggild-Christensen (tidl. Dead Witch, Svigter) – Guitar
Peter Kondrup (tidl. Saturnus live-guitar) – Guitar
Simon Edelved Jakobsen (tidl. Civilized) – Bas
Remi Kofoed Johannesen (Hamferd) – Trommer    Støttet af:
  • By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune
  • Statens Kunstfond
  • Tuborg