Maceration

Support: BLODRUS + TERRORPY
2023/04/01 kl. 20:00
Forsalg: 90 kr. (inkl. alt) Dør: 110 kr.
Dørene Åbner: 19:30

MACERATION

Det er officielt. Pausen for Maceration er forbi, og det danske death metal-band udgiver deres nye album  It Never Ends…” den 25. november med death metal-legenden Dan Swanö – Edge Of Sanity, Bloodbath etc. – på vokal. Dette sker 30 år efter udgivelsen af deres debut og eneste studiealbum indtil videre.

Det danske band spillede en central rolle i den danske death metal-scene og var blandt pionererne inden  for stilen i Danmark. Deres album “A Serenade Of Agony”, fra 1992, også med Dan Swanö på vokal og medlemmer fra Invocator, banede vejen for, at en hel generation af danske death metal-bands fulgte efter.

– Vi er tilbage med vores andet album og. Det er perfekt timing her 30 år efter debutalbummet, og selvfølgelig er det meget vigtigt for os, at albummet igen har Dan Swanö på vokal. Det har været en spændende proces at indspille dette album og arbejde sammen med Dan igen. Jeg tror faktisk, det er første gang, Dan growler på et album siden Edge of Sanity-dagene, så det her er meget specielt, siger Jakob Schultz, guitarist, ex Invocator, og en af de originale medlemmer af Maceration.

I år, samtidig med “A Serenade Of Agony”-genudgivelsen, live-albummet “Live Disfigurement” (med gamle liveoptagelser) og bogen “Incombustible Remains” (der fortæller historien om bandets første koncert, som support for DarkThrone), er Maceration gendannet og tilbage. Bandet har allerede spillet festivaller som Metal Magic og Death Coast. Og der har også været tid til skrive og indspille et nyt album. På det nye album, der udkommer til efteråret via Emanzipation, er Dan Swanö (ex-Edge Of Sanity, Bloodbath) tilbage som session lead vokalist, ligesom på debutalbummet, og også som producer. Albummet er mixet og mastered af Dan Swanö i hans eget Unisound studie, hvor han også indspillede vokalen.

– Da jeg fik den første mail om at synge på en ny Maceration plade, havde jeg opgivet at synge sammen, og især growle, men da Maceration var det første sessionjob, jeg nogensinde lavede som vokalist, tilbage i 1991, følte jeg, at jeg var nødt til at være med på dette album, så jeg besluttede at være en del af og både indspille vokal og producere, for at udvise min respekt – ikke kun til bandet for at have valgt mig til at synge på deres første album – men også for endelig at synge på en rigtig HM-2 death metal-udgivelse, siger Dan Swanö om sin rolle som session-vokalist og producer på det kommende album.

– Jeg må sige, at det lyder meget bedre, end jeg nogensinde havde troet var muligt, i betragtning af at jeg virkelig ikke har brugt denne særlige måde at growle på siden midten af 90’erne. Kombineret med de virkelig fantastiske riffs og et trommespil i verdensklasse, blev jeg sendt lige tilbage til den følelse og oplevelse, jeg havde, da jeg indspillede vokalen til Edge of Sanitys “Unorthodox” tilbage i 1991, forklarer Dan Swanö.

Maceration live har sangeren Jan Bergmann Jepsen med på vokal (ex. Cor Vacante).

Comeback-albummet Maceration udkom over hele verden den 25. november via Emanzipation Productions.

 

BLODRUS

Nyt dødsmetal fra Odense. Med klare mål. Blodrus ønsker at tage lytteren med på en interaktiv rejse gennem mangfoldige blodige slutninger på livet. Fra fødslen af tanken om snarlig død til blodet flyende fra dødt kød. Musikken bevæger sig fra at hamre som ofrets hjerte, på den sidste flugt, til knusende passager med samme tyngde som en forhammer i fuld svung. I denne soniske bog af blod gurgler, brøler og skriger fortælleren om hurtig og langsom død. Om at blive kvalt i væggelus og eget blod, over dæmoner der leger papirklip med din hud til mødre som konsumerer familien som varulv. Hvis du forsøger at flygte fra dødsteatret, nagles du fast af trommeterminatoren. Fra maskingeværsalver til morterer du først mærker for sent, er den rytmiske dræber altid klar til at nagle dig fast. Blodrus. Hvis du nyder dødsmetal, der kilder til du skriger.
Der arbejdes på – med fast og hård rytme – vores debut udgivelse lander foråret 2023.

 

TERRORPY

Terrorpy hamrede ind på den danske metalscene i 2018 med nyt line-up efter nogle års pause. På den tid har de spillet på Uhørt Festival, været på Plektertour, udgivet debutpladen Stuffing Puke Into the Sockets og pløjet brædder op rundt omkring i landet på alle de scener, der vil have dem. Tempoet er hutigt, groovet er beskidt og ambitionen er brækdryppende, tænderskærende dødsmetal fra højeste hylde.

Terrorpy er en trio der især trækker på den amerikanske tradition indenfor dødsmetal, ganske vist rørt sammen med nogle tyskere, polakker og en enkelt svensker fra tid til anden. Du kan regne med blastbeats, basdistortion, sweeps og en satan af en tobakshoste der formulerer de fæle tekster for de fremmødte. Du er hermed inviteret til at tage del i en uhellighed af den vådeste slags.    Støttet af:
  • By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune
  • Statens Kunstfond
  • Tuborg