KANSAS CITYS HISTORIE OG BAGGRUND

Kansas City eksisterer for at forbedre forholdene for musikken i Odense.
Dette sker i tæt samarbejde med Odense Øvelokaleforening. Foreningen hører til hos Kansas City med 40 øvelokaler fordelt på 80 lejemål.
Kansas City huser altså mindst 80 bands, der figurerer i vækstlaget i Odense.
Kansas City hjælper disse bands både i den kreative proces som i den mere kommercielle. Dette gøres gennem forskellige tiltag – bl.a. feedback til bands, talentudviklingsprojektet MudMusic (i samarbejde med Musikhuset Posten) og konkrete muligeder for eksponering af erfaring af sceneoptræden i spillestedet hos Kansas City og gennem samarbejder med f.eks. H.C. Andersen Festivals, H.C.A. Ink/Prison Ink og mange flere.

Målet er at højne bevidstheden både i og uden for Odense omkring de kulturelle og kreative kræfter, der eksisterer i byen – og samtidig skabe så gode forhold for disse kræfter, at de vælger at blive i Odense og ikke søger ud til de større byer.

Projektet omkring et hus for musikere startede i 2005, hvor Kansas City, dengang Odense Rytme Center, som eneste græsrodsbevægelse blev en del af Odense kommunes Kulturstrategi. Dette skete netop med henblik på, at Odense Rytme Center skulle skabe og etablere optimale forhold for musikere i Odense, for på den måde, via disse musikeres skaberglæde, at få eksponeret Odense udadtil, som en by med masser af kulturelt liv og kreativitet.

Dette arbejder Kansas City stadig hårdt for i dag. Kulturen er vigtig for, at Odense som by kan udvikle sig, og vækstlaget er grobund for, at der kan skabes liv i byen. Uden vækstlaget vil der ikke være andre lag. Vækstlaget er med til at etablere, udvikle, opkvalificere og eksponere de musiske kræfter, der er i byen.

Modsat de større, etablerede steder i Odense, eksisterer Kansas Citys spillested, som en slags træningsbane for de nye unge bands på vej. Det er således også her, at musikinteresserede i Odense har mulighed for at høre, hvad Odense og resten af landet har at byde på af nye bands og musikere.